دکتر اللهوردی ارجمند روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه چند سال قبل نخستین زایمانهای بدوندرد در مراغه انجام شده اما ادامه نیافته بود، افزود: اکنون در صورتی که یک زن باردار شرایط اولیه را داشته باشد، با بهرهگیری از جراحان مجرب زنان و زایمان و بیهوشی و همچنین تجهیزات کامل و داروهای مورد نیاز، نسبت به زایمان بدوندرد وی اقدام میشود. رئیس بیمارستان شهید بهشتی مراغه در مورد روشهای کاهش درد در این نوع از زایمان اظهار داشت: در زایمان طبیعی بدوندرد با تشخیص پزشکان از روشهای مختلف بیحسی از ناحیه کمر یا بدون بیحسی و فقط از داروهای تزریقی استفاده میشود.
دکتر احمد مجتهدی با تاکید بر اینکه زایمان بدوندرد نسبت به عمل سزارین بسیار کمخطر است، اضافه کرد: این نوع از زایمان عوارض کمتری دارد و با ترویج روزافزون آن، تقاضا برای عملهای سزارین کاهش مییابد.
به گفته وی در حاملگیهای پرخطر همچون مادران باردار مبتلا به بیماریهای قلبی و مسمومیت و فشار خون حاملگی نیز میتوان با حذف درد، تاثیر منفی زایمان روی سیستم قلبی و عروق مادر را کاهش داد.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته حداقل یکی از روشهای زایمان بدوندرد از جمله «داروهای تزریقی»، «بیحسی کمری»، «طب سوزنی»، «تکنیک لاماز» و غیره برای بیدرد کردن زایمان استفاده میشود.
وی اظهار داشت: تلاش برای کاهش درد زایمان به زمانهای بسیار دور و فرهنگهای کهن مصر، چین و یونان باز میگردد و امروزه نیز اقدامات زایمان بدوندرد در قالب علوم پزشکی مدرن و پیشرفته در بیشتر کشورها دنبال میشود.
رئیس بیمارستان شهید بهشتی مراغه ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه روش زایمان بدوندرد بسیار مطلوب و مفید میباشد، به نظر میرسد چندان در کشور ما رواج نیافته است.
به گفته دکتر مجتهدی زایمان «بدوندرد» تلاشی برای افزایش استقبال از زایمان طبیعی و همسو با برخی از قوانین جاری کشور از جمله قوانین حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۲۴ مهرماه ۱۴۰۰ است.
وی اضافه کرد: همچنین ترویج زایمان طبیعی از ارکان علمی و تخصصی فرزندآوری در برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی به شمار میرود.
امروزه همه پزشکان متخصص زنان و زایمان معتقدند که زایمان «بدوندرد» بهترین روش برای زایمان زنان باردار است و ترویج روزافزون آن به کاهش عملهای سزارین منجر میشود. لینک خبر: https://irna.ir/xjKtRg