Fa
/
En
چهارشنبه 27 تير 1403
صفحه اصلی
معاونت ها ومدیریت ها
معاونت توسعه مدیریت ومنابع
معاونت بهداشتی
معاونت درمان
معاونت آموزشی،تحقیقات،دانشجویی وفرهنگی
مدیریت غذا و دارو
دانشکده ها
دانشکده پرستاری
مراکز آموزشی ودرمانی
بیمارستان شهید دکتر بهشتی
بیمارستان امیرالمومنین
بیمارستان بوعلی سینا
مجلات دانشکده
نقشه سایت
ارتباط با ما
تماس با دانشکده
پرسش و پاسخ
دفترچه تلفن
بیانیه توافق سطح خدمت
تاریخ :
شنبه 10 مهر 1400
کد
376
آموزش همگانی
تغذیه در کرونا و عوارض پیش آمده
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر بهشتی،با توجه به بستری موقت بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شهید بهشتی علاوه بر آموزش های روزانه ، آموزش همگانی با موضوع تغذیه در کرونا و نوع تغذیه در عوارض پیش آمده در مبتلایان به کرونا در مورخه30 شهریور ماه در بخش کرونا توسط خانم کاظمی(مسئول آموزش همگانی)و خانم سعیدی شریف(سوپروایزر آموزش سلامت) برگزار شد. مطالب آموزشی به پیوست موجود است.
توصیه های تغذیه ای برای بهبودیافتگان کرونا
اثرات مخرب بیماری کووید 19 به چندین شکل خود را نشان می دهد و اکثریت افرادی که به کرونا ویروس آلوده شده و بهبود یافته اند. از احساس خستگی و نیز از دست دادن حس بویایی و چشایی شکایت دارند .
همچنین بسیاری از بهبود یافتگان بیماری کوویید 19 در حالیکه مسیر بهبودی را طی می کنند به مشکلاتی همچون از دست دادن اشتها، قدرت و استقامت بدنی و همچنین بسیاری از ناراحتی های گوارشی به دلیل ضعیف شدن سیستم گوارشی دچار می شوند.
این اتفاق زمانی می افتد که ویروس وارد بدن شده، تمامی سلول های سالم از جمله سلول های موجود در دستگاه گوارش را آلوده می کند. حالت تهوع، از دست دادن انرژی و مشکلات تنفسی نیز باعث از بین رفتن اشتها می شود.
حتی ممکن است فرد به دلیل استرس و اضطراب ناشی از نوع شدید بیماری کووید-
۱۹
میل به غذا خوردن نداشته باشد
.
برای بازیابی قدرت و استقامت بدنی متخصصان می گویند که حذف سموم ناشی از استروئیدها از بدن ضروری است. در این شرایط بر پاکسازی روده تمرکز کنید
.
همچنین مصرف مایعاتِ هیدراته کننده و تقویت کننده سیستم ایمنی برای بازیابی قدرت بدنی و طی کردن روند بهبودی بسیار مهم است. این امر نه تنها به دلیل خود ویروس بلکه برای دفع سموم باقی مانده در بدن ناشی از مصرف داروها و استروئیدها ضروری است
.
به گفته متخصصان تغذیه برای تقویت اشتها بهتر است که با وعده های غذایی کوچک در فواصل مکرر آغاز کنید. غذا مسیر بهبودی را آسان می کند، بنابراین داشتن رژیم غذایی متعادل ضروری است. باید روزانه یک حبه سیر و چربی های مفید مانند دانه های چیا، گردو و غیره مصرف شود. دو گروه از مواد غذایی یعنی ویتامین ها و مواد معدنی برای بهبودی سریعتر حائز اهمیت هستند.
ویتامین
C
در بحث تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم است و ویتامین
D
در برابر عفونت های دستگاه تنفسی موثر عمل می کند. در مورد مواد معدنی نیز عنصر روی یا همان زینک یک عنصر حیاتی برای گلبول های سفید خون است که با عفونت مبارزه می کند. همچنین، پروبیوتیک ها برای جوانسازی باکتری های روده ضروری هستند
.
مواد غذایی که مصرف آنها در دوران بهبودی بیماری کووید-
۱۹
ضروری است
:
آووکادو
آووکادو سرشار از ویتامین های
A
،
C
،
D
،
K
،
B
،
E
، منیزیم، مس و آهن است و به ایمنی بدن کمک می کند. این مواد التهاب را کاهش داده و به تنظیم عملکرد روده کمک می کنند
.
اسموتی ها
مصرف اسموتی انواع میوه ها مانند پرتقال، انواع توت ها، سیب و آووکادو که منبع غنی آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها هستند به بازیابی قدرت بدنی، ایجاد ایمنی و افزایش اشتها کمک می کند
.
خشکبار و دانه ها
بادام منبع غنی از ویتامین
E
، روی و منیزیم است که از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت کرده و در مدت زمان طولانی انرژی می بخشد. گنجاندن بادام خیس خورده در برنامه غذایی صبحگاهی توصیه می شود
.
اسفناج
اسفناج منبع غنی از ویتامین های
A
،
C
، آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و غیره است که به تقویت بدن کمک می کند و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد
.
نخود
نخود منبع غنی پروتئین است. یک کاسه نخود پخته با کمی آب لیمو و نمک، میان وعده ای بسیار سالم است
.
مایعات
حفظ آب و رطوبت بدن نکته کلیدی در روند بهبودی است. فرد باید آب نارگیل، آب لیمو و دمنوش های آرام بخش (مانند بابونه، رازیانه) مصرف کند تا به طور مداوم آب بدن خود را حفظ کند
.
غلات کامل و عدس
علاوه بر میوه های تازه و سبزیجات، مصرف روزانه غلات سبوس دار ضروری است. همچنین فرد باید پروتئین مصرفی خود را با تخم مرغ، گوشت ماهی، گوشت قرمز و همچنین شیر، پنیر یا سایر جایگزین های لبنی افزایش دهد. یک کاسه فرنی عدس تهیه شده از عدس زرد پخته، برنج، سبزیجات فصلی و ادویه جات، گزینه غذایی عالی برای افزایش سریع انرژی است
.
غذاهای تخمیر شده
به منظور بهبود سلامت روده خوراکی هایی مانند ماست باید مصرف شوند زیرا منبع اصلی پروبیوتیک ها هستند
.
نکته طلایی تغذیهای برای بهبود کووید
۱۹
20
۲۰
نکته کلیدی تغذیه برای بیماران مبتلا به کووید
۱۹
که میتواند از شدت بیماری بکاهد، عبارتند از:
۱-
مصرف آب را فراموش نکنید حتماً روزی شش لیوان آب را مصرف کنید.
۲-
مصرف غذاهای سرخ شده مثل انواع کوکو، کتلت، خورشتها، کباب کوبیده ممنوع است.
۳
فقط غذاهای آب پز شده در این دوران مصرف کنید.
۴-
دریافت غذاهای پروتئینی مثل حبوبات، تخم مرغ، انواع گوشت و کره بادام زمینی بدون شکر را افزایش دهید.
۵-
هر روز یک عدد تخم مرغ آب پز شده که کاملاً پخت شده است مصرف کنید.
۶-
مصرف شکر و قند را محدود کنید.
۷-
غذاهای کنسروی، گوشتهای فرآوری شده و فست فودها ممنوع است.
۸-
مصرف میوه و سبزیجات را در طول روز فراموش نکنید.
۹-مواد غذایی صنعتی حاوی شکر مثل بیسکوییت، کیک، مربا، نوشابه، ما الشعیر و آبمیئه های صنعتی، انواع شیرینی و شکلات صنعتی ممنوع است.
۱۰-
لبنیات مثل ماست پروبیوتیک هر روز در کنار وعدههای غذایی مصرف شود.
۱۱-
مواد غذایی محرک مانند برخی ادویههای تند مثل فلفل را از غذاهای خود حذف کنید.
۱۲-
صبحانه متنوع شامل عسل، عدسی، فرنی، تخم مرغ، پنیر و گردو مصرف کنید.
۱۳-دانه های آجیلی مثل بادام درختی، فندق، پسته و گردو را می توانید هر روز به صورت آسیاب شده در ماست، سوپ و فرنی ریخته و مصرف کنید.
۱۴- مکملهای ویتامین
D
، ویتامین
C
و روی را در این دوران فراموش نکنید. هفتهای یک مکمل ویتامین ۵۰ هزار واحدی از زمان شروع علائم تا یک ماه بعد از اتمام علائم، مکمل روی ۷۵ تا ۱۰۰ میلی گرم و مکمل ویتامین
C
با دوز ۱۰۰۰ میلی گرم به صورت روزانه تا دو هفته بعد از اتمام علائم مصرف شود.
۱۵-
از پودر جوانهها مثل جوانه گندم، ماش، عدس در سوپ، آش و ماست به صورت روزانه مصرف کنید.
۱۶-
از مصرف غذاهای دیر هضم حاوی پنیر پیتزا، ماکارونی و قارچ خودداری کنید.
۱۷- در صورت اسهال مصرف مکمل ویتامین
C
تا برطرف شدن این مشکل ممنوع است، در صورت اسهال از کته هویج با کمی روغن و نمک به اندازه به همراه ماست پروبیوتیک مصرف کنید.
۱۸- از میوههای حاوی ویتامین
A
مثل موز، انبه، طالبی مصرف کنید.
۱۹-
در کنار غذاهای خود از لیمو ترش استفاده کنید.
۲۰- صرف قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ ممنوع است.
مدیریت تغذیه ای تظاهرات گوارشی در بیماری کوویید 19
برچسب ها
بیمارستان شهید بهشتی
تغذیه
آموزش همگانی
کروناویروس
آخرین اخبار
21
تیر
جلسه آموزشی زایمان بی درد با گاز انتونکس
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت جلسه آموزشی زایمان بی درد با گاز انتونکس در کارگروه آموزشی بخش بلوک زایمان در تاریخ تیرماه توسط خانم دکتر محمودی (متخصص بیهوشی) با گروه هدف ماماهای بلوک زایمان و ماماهای خصوصی برگزار شد.
پنجشنبه 21 تير 1403
21
تیر
برگزاری جلسه آموزشی انواع کاتترهای همودیالیز
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت جلسه آموزشی انواع کاتترهای همودیالیز و خودمراقبتی پس از ترخیص این بیماران در کارگروه آموزشی خرداد ماه بخش جراحی زنان در تاریخ 29 خرداد ماه توسط خانم محمدی (سوپروایزرآموزشی) و سعیدی (سوپروایزر آموزش سلامت) برگزار شد.
پنجشنبه 21 تير 1403
09
تیر
برگزاری جلسه آموزشی استانداردهای ایمنی بیمار و کن ...
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت جلسه آموزشی استانداردهای ایمنی بیمار و کنترل عفونت ویژه کلیه پرسنل جدیدالورود نیمه دوم سال و همچنین دانشجویان با آموزش کارشناس ایمنی بیمار(خانم شمس) وکارشناس کنترل عفونت(خانم نصیری) در تاریخ 7 خرداد ماه با هماهنگی سوپروایزرآموزشی ومعاونت آموزشی برگزار شد.
شنبه 9 تير 1403
09
تیر
برگزاری جلسات درون بخشی
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت در کارگروه درون بخشی اتاق عمل در خردادماه ماه مطابق با PDP جلسه آموزشی اصول کار در اتاق عمل توسط خانم کرمی (تکنسین اتاق عمل ) برگزار شد.
شنبه 9 تير 1403
06
تیر
ویژه برنامه روز عید غدیر در مرکز آموزشی درمانی شهی ...
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید بهشتی ، همزمان با برپایی ایستگاههای صلواتی در سراسر کشور و برپایی جشن و سرور به مناسبت عید سعید غدیر خم، بزرگترین عید شیعیان جهان که در این روز حضرت علی (ع) به امامت برگزیده شد تا رسالت پیامبر اکرم (ص) کامل گردد، امروز دوشنبه 4تیر ماه 1403ایستگاه صلواتی در محوطه ...
چهارشنبه 6 تير 1403
30
خرداد
برگزاری جلسه آموزشی "هیپوترمی در نوزادان"
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت در کارگروه آموزشی درون بخشی اردیبهشت ماه بخش نوزادان و NICU آموزش آخرین دستورالعمل وزارتی هیپوترمی در نوزادان و روشهای پیشگیری وآموزش مادران حین ترخیص در این راستا توسط خانم شهریاری(پرستار بخش ویژه نوزادان) برگزار شد.
چهارشنبه 30 خرداد 1403
29
خرداد
برگزاری کارگاه دو روزه احیای پایه و پیشرفته نوزادا ...
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت کارگاه دو روزه NRP یا احیای پایه و پیشرفته نوزادان مطابق با ویرایش هشتم درسنامه احیای نوزاد با گروه هدف کلیه پرسنل درمانی با هماهنگی سوپروایزر آموزشی توسط آقای دکتر اعظم پور(فوق تخصص نوزادان) در تاریخهای 21و22 خرداد ماه برگزار شد.
سه شنبه 29 خرداد 1403
29
خرداد
اهمیت غربالگری هورمونهای تیروئید در نوزادان
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت به مناسبت هفته جهانی اطلاع رسانی تیروئید 4 الی 11 خرداد و مطابق با تقویم آموزش همگانی با موضوع اهمیت غربالگری هورمونهای تیروئید در نوزادان با گروه هدف مادران بخش NICU و نوزادان آموزش همگانی در تاریخ 12 خرداد 1403توسط خانم هاشمی سرپرستار نوزادان برگزار شد.
سه شنبه 29 خرداد 1403
24
خرداد
جلسه آموزشی افتراق انواع شکم درد و گرمازدگی
به گزارش سوپروایزر آموزش سلامت ،جلسه آموزشی افتراق انواع شکم درد و مراقبت های پرستاری در آن و همچنین آموزش این بیماران توسط خانم دکتر ارجمند(مسئول علمی اورژانس) به انضمام جلسه آموزشی گرمازدگی و اقدامات پرستاری و آموزش این بیماران توسط آقای بهروز(پرستار اورژانس) در کارگروه آموزشی درون بخشی اورژانس ...
پنجشنبه 24 خرداد 1403
23
خرداد
روز جهانی بدون دخانیات
روز جهانی بدون دخانیات ابتکاری از سازمان بهداشت جهانی است و هر سال در 31 می در جهان 10 خرداد در ایران برگزار می شود. هدف این کمپین گسترش آگاهی در مورد خطرات دخانیات و تأثیر منفی آن بر سلامتی و همچنین بهره برداری منفی از صنعت نیکوتین است که مخصوصاً برای جوانان طراحی شده است. همچنین هدف آن کاهش بیماری ...
چهارشنبه 23 خرداد 1403
آرشیو