تاریخ : پنجشنبه 3 آذر 1401
کد 431

روز جهانی دیابت

به مناسبت روز جهانی دیابت (23آبان ) و با هدف افزایش آگاهی جامعه در راستای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر جلسه آموزشی دیابت و راههای پیشگیری از آن و تغذیه سالم و تغذیه بیماران دیابتی در محل سالن اجتماعات بیمارستان توسط سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان و کارشناس تغذیه بیمارستان(سرکار خانم میرفائقی) برگزار شد.
دیابت یا بیماری قند یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است.
 
 
  • پرادراری، پرنوشی، پرخوری، کاهش وزن با وجود اشتهای زیاد، خستگی و تاری دید از علایم اولیه شایع دیابت است.
  • دیابت یک بیماری پیشرونده است که به تدریج تقریبا تمامی بافتهای بدن را درگیر میکند. شامل رتینوپاتی (نابینایی)، نفروپاتی (آسیب‌های گلومرول و دفع آلبومین) و نوروپاتی (کاهش یا ازدست دادن حس درد) است.


متن آموزشی این جلسه جهت استفاده عموم به پیوست بارگذاری گردید.